Helmond 0492 - 540 953
Eindhoven Stratum 040 - 211 24 50
Eindhoven Hoogstraat 040 - 257 00 57

Vanwege het coronavirus zijn wij genoodzaakt om enkele maatregelen te nemen. Lees meer.

Dier en Dokter Helmond

Onze goed toegeruste kliniek in Helmond

Dier en Dokter Helmond

Onze vestiging in Helmond is volledig ingericht in de herkenbare Dier en Dokterstijl - om in een prettige sfeer optimale zorg aan uw huisdier te verlenen. 

De balie

Bij onze centrale balie is het mogelijk een afspraak te maken en medicijnen te halen. Dit zijn zowel de medicijnen die de dierenarts voorschrijft als een uitgebreide keuze aan vrij verkrijgbare professionele vlooienbestrijdings- en ontwormingsmiddelen en voorgeschreven dieetvoeding. Tijdens de openingstijden van onze kliniek bent u van harte welkom en geven onze medewerkers u graag advies. Ook kunt u bij hen terecht om uw dier te laten wegen.

De wachtkamer

Moet u even wachten, bijvoorbeeld op de resultaten van het röntgen- of laboratoriumonderzoek, dan kunt u plaatsnemen in onze gezellige wachtkamer, met uiteraard vers water voor de hond, leesvoer voor u én een vers kopje koffie of thee.  

De spreekkamers

Voor de consulten, onderzoeken, jaarlijkse check-ups en vaccinaties hebben wij goed uitgeruste spreekkamers. Neem                         contact op met onze vestiging in Helmond of maak een afspraak via onze website

Onze speciale diensten

In onze vestiging in Helmond kunt voor een aantal speciale behandelingen terecht.

 • Fysiotherapie
  Bij de revalidatie na een orthopedische of neurologische aandoening of bij de behandeling van bijvoorbeeld arthrose, ouderdomsklachten of rug-, en/of halsproblemen zonder duidelijke oorzaak hebben veel dieren baat bij een fysiotherapeutische behandeling. Dier en Dokter biedt uitgebreide mogelijkheden op het gebied van fysiotherapie. Zeer goed in combinatie met hydrotherapie (aquatraining).
 • Echo(cardio)grafie
  Via echo(cardio)grafie hebben onze dierenartsen snel zicht op bijvoorbeeld lever, nieren, hart, blaas, prostaat, milt en baarmoeder van uw huisdier. Een eventuele dracht en het aantal vruchtjes kunnen we vaak al vanaf de 21e dag vaststellen. Ook kunnen we met behulp van de echo nauwkeurige (dunne naald) biopten nemen van weefsels voor verder onderzoek.
 • Endoscopie
  Bij klachten in de slokdarm, maag, endeldarm, luchtpijp en neus,- en mondholte kunnen de dierenartsen via endoscopie bijvoorbeeld tumoren, beschadigd/geïrriteerd weefsel en vreemde voorwerpen in beeld brengen en verwijderen, en eventueel een biopt nemen.
 • Laboratorium
  Voor een goede diagnose kunnen we in ons lab diverse onderzoeken uitvoeren, zoals een bloed- of urineanalyse, een bacteriologisch- of microscopisch onderzoek of een schimmelkweek. Het grote voordeel van een eigen laboratorium is dat de resultaten zeer snel bekend zijn en eventuele aanvullende onderzoeken direct kunnen worden afgenomen. Voor het juiste dektijdstip van uw hond, bepalen we hier ook het progesterongehalte van uw teef.
 • Röntgen
  In onze speciaal ingerichte röntgenruimte, maken we foto’s van bijvoorbeeld botten en gewrichten, borst- en buikholte. De digitale opnames zijn via het computerscherm direct geschikt voor beoordeling. Daardoor kunnen we de uitslag meteen met u bespreken. Wij maken ook officiële HD- en ED-opnames. Voor een vroege diagnostiek en behandeling van heupdysplasie kunt u uw hond al vanaf drie tot vier maanden hierop laten testen met de Penn-Hipp methode.