Dier en Dokter Mierlo

Uw dierenkliniek in Mierlo

Dier en Dokter Mierlo

Onze vestiging in Mierlo is ingericht om de beste zorg aan uw huisdier te kunnen bieden. 

De balie

Tijdens de openingstijden kunt u terecht bij onze balie voor afspraken en medicijnen. Zowel medicijnen die de dierenarts voorschrijft als een uitgebreide keuze aan vrij verkrijgbare professionele vlooienbestrijdings- en ontwormingsmiddelen en voorgeschreven dieetvoeding zijn aan de balie te verkrijgen. Ook geven onze medewerkers u graag advies en kunt u bij hen terecht om uw dier te laten wegen. 

De wachtkamer

Onze wachtkamer is voorzien van koffie en thee, tijdschriften en vers water voor uw hond. Zo wordt het wachten een stuk aangenamer.   

De spreekkamers

Onze spreekkamers zijn goed uitgerust voor consulten, onderzoeken, jaarlijkse check-ups en vaccinaties. Neem contact met Dier en Dokter Mierlo op door te bellen of door een afspraak te maken via onze website. 

Katvriendelijke praktijk

Onze praktijk is officieel erkend als katvriendelijk. Dier en Dokter Mierlo staat als Cat Friendly Clinic Silver geregistreerd bij het ISFM (international society for feline medicine). Voor kattenbezitters is dit het keurmerk dat onze wachtkamer, spreekkamer en opnameruimte katvriendelijk zijn ingericht en dat onze dierenartsen en assistentes extra aandacht hebben voor de speciale behandeling van katten.

Onze speciale diensten

In onze vestiging in Mierlo kunt u voor een aantal speciale behandelingen terecht.

 • Echografie
  Een echografie geeft de dierenarts snel zicht op bijvoorbeeld de lever, nieren, blaas, prostaat, milt en baarmoeder van uw huisdier. Een eventuele dracht en het aantal vruchtjes kunnen we vaak al vanaf de 21e dag vaststellen. Ook kunnen we met behulp van de echo nauwkeurige (dunne naald) biopten nemen van weefsels voor verder onderzoek.
 • Endoscopie
  Bij klachten in de slokdarm, maag, endeldarm, luchtpijp en neus,- en mondholte kunnen de dierenartsen via endoscopie bijvoorbeeld tumoren, beschadigd/geïrriteerd weefsel en vreemde voorwerpen in beeld brengen en verwijderen, en eventueel een biopt nemen.
 • Laboratorium
  Voor een goede diagnose kunnen we in ons lab diverse onderzoeken uitvoeren, zoals een bloed- of urineanalyse, een bacteriologisch- of microscopisch onderzoek of een schimmelkweek. Het grote voordeel van een eigen laboratorium is dat de resultaten zeer snel bekend zijn en eventuele aanvullende onderzoeken direct kunnen worden afgenomen. Voor het juiste dektijdstip van uw hond, bepalen we hier ook het progesterongehalte van uw teef.
 • Laparoscopisch steriliseren
  U kunt  in onze kliniek in Mierlo terecht voor laparoscopische sterilisatie voor hond en kat. Voorheen werden bij het steriliseren (eigenlijk castreren) van een teef of poes via een grote snede zowel de baarmoeder als de eierstokken verwijderd. Tegenwoordig weten we dat het verwijderen van de eierstokken voldoende is en volstaat een kleinere ingreep. Laparoscopie (kijkoperatie) is daarvoor ideaal. Bij veel praktijken worden nog drie sneetjes gemaakt, bij Dier en Dokter voeren we de operatie uit met slechts twee kleine sneetjes. U kunt hiervoor alleen in Mierlo terecht op maandag, donderdag en vrijdag. 
 • Röntgen
  In onze speciaal ingerichte röntgenruimte, maken we foto’s van bijvoorbeeld botten en gewrichten, borst- en buikholte. De digitale opnames zijn via het computerscherm direct geschikt voor beoordeling. Daardoor kunnen we de uitslag direct met u bespreken. Wij maken ook officiële HD- en ED-opnames. Voor een vroege diagnostiek en behandeling van heupdysplasie kunt u uw hond al vanaf drie tot vier maanden hierop laten testen met de Penn-Hipp methode.