Operaties

Onze medische diensten

Alle soorten operaties

Naast standaardingrepen als sterilisaties (ook laparoscopie) en castraties, voert Dier en Dokter ook orthopedische operaties uit en operaties aan bijvoorbeeld maag, darmen, milt en blaas, keizersnedes en ingrepen om tumoren te verwijderen.  

Moderne operatiekamer

De steriele operatiekamer is voorzien van onder meer ademgascontrole- en beademingsapparatuur, gas-anesthesie en ECG-apparatuur. Het team van dierenartsen en paraveterinaire medewerkers zorgt er samen voor dat de behandeling en narcoseduur voor uw huisdier zo kort mogelijk zijn. Operaties vinden bij voorkeur ‘s ochtends plaats. Uw dier kan dan gedurende de rest van de dag onder ons toezicht herstellen. 

Nieuwe anesthesieapparatuur

Dier en Dokter heeft sinds oktober nieuwe anesthesie- apparatuur waarmee we uw dier tijdens een operatie nog beter kunnen begeleiden en bewaken. De apparatuur is afkomstig uit het Academisch Ziekenhuis van Groningen. Hiermee kunnen we de operatie van uw dier nog veiliger laten verlopen en is uw huisdier na een operatie snel weer de oude.

Verloop operatie

Na een pre-anaestetisch onderzoek wordt uw dier onder narcose gebracht. We beschikken over moderne anesthesie-apparatuur en bewakingsapparatuur, voor plaatselijke verdoving en volledige narcose. Uw dier krijgt ter voorbereiding een braunule, een buisje dat in het bloedvat wordt aangebracht. Daardoor kunnen we medicatie direct toedienen, zodat het snel en effectief werkt. Ook krijgt uw dier een tube in de luchtpijp geschoven om hem of haar zo nodig aan de ademhalingsbewaking te kunnen leggen. Uw dier is na de ingreep snel weer van de verdoving hersteld en kan het over het algemeen meteen weer met u mee naar huis.

Verder herstel

Bij Dier en Dokter willen we het liefst dat uw dier in zijn eigen vertrouwde omgeving helemaal kan herstellen. Moet u dier wat langer in de kliniek moeten blijven, bijvoorbeeld bij de behandeling van een ernstige verwonding of zware operatie, dan heeft Dier en Dokter daarvoor speciale ruimtes waar uw dier de vereiste intensieve zorg krijgt. 

Voor een goed verloop van de operatie vragen we u vooraf een formulier in te vullen.