Dier en Dokter Hoogstraat

Onze vestiging in Eindhoven Hoogstraat

Dier en Dokter Eindhoven Hoogstraat

Onze vestiging in Eindhoven Hoogstraat is ingericht in de herkenbare Dier en Dokter stijl - om in een prettige sfeer de beste zorg aan uw huisdier te kunnen geven. 

De balie

Bij de centrale balie kunt u afspraken maken en medicijnen halen; zowel medicijnen die de dierenarts voorschrijft als een uitgebreide keuze aan vrij verkrijgbare professionele vlooienbestrijdings- en ontwormingsmiddelen en voorgeschreven dieetvoeding. Tijdens de openingstijden van onze kliniek bent u van harte welkom en geven onze medewerkers u graag advies. Ook kunt u bij hen terecht om uw dier te laten wegen.

De wachtkamer

Moet u even wachten, bijvoorbeeld op de resultaten van het röntgen- of laboratoriumonderzoek, dan kunt u plaatsnemen in onze gezellige wachtkamer, met uiteraard vers water voor de hond, leesvoer voor u én een vers kopje koffie of thee.

De spreekkamers

Voor de consulten, onderzoeken, jaarlijkse check-ups en vaccinaties hebben wij goed uitgeruste spreekkamers. Neem contact op met onze praktijk om een afspraak te maken of bekijk onze openingstijden.

Onze speciale diensten

In onze vestiging in Eindhoven Hoogstraat kunt u voor een aantal speciale behandelingen terecht.

 • Echografie
  Een echografie geeft de dierenarts snel zicht op bijvoorbeeld de lever, nieren, blaas, prostaat, milt en baarmoeder van uw huisdier. Een eventuele dracht en het aantal vruchtjes kunnen we vaak al vanaf de 21e dag vaststellen. Ook kunnen we met behulp van de echo nauwkeurige (dunne naald) biopten nemen van weefsels voor verder onderzoek.
 • Laboratorium
  Voor een goede diagnose kunnen we in ons lab diverse onderzoeken uitvoeren, zoals een bloed- of urineanalyse, een bacteriologisch- of microscopisch onderzoek of een schimmelkweek. Het grote voordeel van een eigen laboratorium is dat de resultaten zeer snel bekend zijn en eventuele aanvullende onderzoeken direct kunnen worden afgenomen. Voor het juiste dektijdstip van uw hond, bepalen we hier ook het progesterongehalte van uw teef.
 • Röntgen
  In onze speciaal ingerichte röntgenruimte, maken we foto’s van bijvoorbeeld botten en gewrichten, borst- en buikholte. De digitale opnames zijn via het computerscherm direct geschikt voor beoordeling. Daardoor kunnen we de uitslag direct met u bespreken. Wij maken ook officiële HD- en ED-opnames. Voor een vroege diagnostiek en behandeling van heupdysplasie kunt u uw hond al vanaf drie tot vier maanden hierop laten testen met de Penn-Hipp methode.
 • Dentaal röntgenapparaat
  In onze praktijk werken we met een dentaal röntgenapparaat. Via een camera op een rijdend statief kunnen we daarmee foto’s maken van de mond, kiezen en het wortelkanaal van uw kat of hond. Net als bij de gewone tandarts, krijgen ook dieren een filmpje in hun bek, waarna de foto wordt gemaakt. Dit gebeurt onder volledige narcose, omdat het dier helemaal stil moet liggen. De foto is direct te zien op een computermonitor.