Tandheelkunde

Een gezond gebit

Een gezond gebit

Een slecht gebit bij uw huisdier kan forse pijn veroorzaken. Het verlies van tanden en kiezen heeft invloed op het eetgedrag van uw dier. Maar er is ook een verhoogd risico op hartklep-, nier- en leverontstekingen. Dit geldt voor honden, katten, cavia's en konijnen. 

Een gebitsbehandeling bij uw huisdier kan nodig zijn bij

  • Rood of gemakkelijk bloedend tandvlees
  • Bruine aanslag op tanden/kiezen
  • Slechte adem
  • Speekselen/kwijlen
  • Loszittende tanden/kiezen
  • Eénzijdig kauwen

Narcose

Een uitgebreide gebitsbehandeling gebeurt onder narcose. Voorafgaand kan bloedonderzoek of het maken van röntgenfoto’s nodig zijn.

Klik hier voor uitgebreide informatie over dit onderwerp speciaal voor uw hond.

Snelle en goede diagnose bij gebitsproblemen

In onze praktijk in Helmond en Eindhoven Hoogstraat werken we met een dentaal röntgenapparaat. Via een camera op een rijdend statief kunnen we daarmee foto’s maken van de mond, kiezen en het wortelkanaal van uw kat of hond. Net als bij de gewone tandarts, krijgen ook dieren een filmpje in hun bek, waarna de foto wordt gemaakt. Dit gebeurt onder volledige narcose, omdat het dier helemaal stil moet liggen. De foto is direct te zien op een computermonitor. 

Diagnose

De röntgenfoto’s zijn nodig voor de diagnose van onder andere een tandbreuk, FORL, Parodontitis, zwellingen of gezwellen in de mondholte. Ook kunnen we met deze apparatuur zien of bij een ontbrekende tand of kies mogelijk een deel van de wortel is achtergebleven of om te zien of er nog een kies moet doorkomen.