Helmond 0492 - 540 953
Eindhoven Stratum 040 - 211 24 50
Eindhoven Hoogstraat 040 - 257 00 57

Vanwege het coronavirus zijn wij genoodzaakt om enkele maatregelen te nemen. Lees meer.

Vakantie

Goede start van de reis

Goed voorbereid op reis

Nieuw dierenpaspoort 

Gaat u met uw dier naar het buitenland? Dan heeft u vanaf 1 januari 2015 een nieuw Europees dierenpaspoort nodig. Het nieuwe paspoort is verplicht voor alle honden, katten, en fretten die de landsgrens overgaan. Voor konijnen blijft het oud paspoort wel geldig. Het oude dierenpaspoort kan daarnaast nog wel worden gebruikt als vaccinatiebewijs. Kijk voor meer informatie op onze site. 

Veiliger en compleet 

De nieuwe paspoorten zijn moeilijker te vervalsen. Na het invullen van de vaccinaties en andere vereiste toedieningen die uw dier heeft gekregen, wordt de pagina gesealed met een transparante sticker. Naast een officieel reisdocument, is het nieuwe paspoort ook nog eens een compleet medisch dossier van uw dier. Alleen dierenartsen mogen het nieuwe paspoort verstrekken. 

Voor vertrek 

Voor honden, katten en fretten die u over de grens meeneemt, gelden de volgende regels:

  • Europees dierenpaspoort
  • Chip of leesbare tatoeage voor de identificatie
  • Geldige vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)

Gratis advies

Voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zweden en Malta gelden aanvullende eisen, zoals een bloedtest op rabiësantilichamen en een behandeling tegen teken en wormen. Vraag tijdig naar de invoereisen van niet EU-landen (minimaal 6 maanden van te voren). U kunt gratis een afspraak maken met één van de assistentes, om samen te bekijken of uw huisdier voldoet aan de eisen van uw vakantiebestemming.

Prettig onderweg

Gaat uw huisdier mee op vakantie?

  • Laat uw hond geregeld de benen strekken en water drinken. En doe zelf gezellig met ‘m mee.
  • Laat uw hond nooit alleen in de auto achter! De temperatuur kan zeer snel hoog oplopen. Dit kan levensbedreigend zijn voor uw dier.
  • Heeft uw dier last van wagenziekte? Cerenia® tabletjes bieden uitkomst.

Voorkomen is beter dan genezen 

Bij Dier en Dokter hebben we alles in huis om uw hond of kat het beste te beschermen: klik door voor meer informatie over de risico’s én preventie of behandeling van teken, zandvliegjes, vlooien en andere parasieten voor uw hond of kat.

Download de vakantiechecklist!