Diervriendelijk herfsttips

Diervriendelijke herfsttips

  • Honden die wat ouder zijn of minder ondervacht hebben, zijn extra kwetsbaar voor kou en vocht. Het tast hun gewrichten aan en zorgt voor minder plezier tijdens een herfstwandeling. Zorg dus thuis voor een warme, comfortabele (slaap)plek. En geef je senior hond een herfstcheck. Ook katten doe je in de herfst en winter een groot plezier met een lekker zachte slaapplek. 
  • Katten verliezen in de herfst extra veel haar. Borstelen helpt om overtollige haren te verwijderen en het helpt mee om haarballen te voorkomen. 
  • Herfstbladeren zijn een mooie verstopplek voor het speeltje van de hond, voor extra herfstplezier. Meer een kattenmens? Neem dan wat herfstbladeren mee naar binnen en vul bijvoorbeeld een mand met droge bladeren. Lekker om in te spelen of om een kattenspeeltje te verstoppen.  
  • Heeft je hond of kat elke herfst steeds terugkerende klachten? Het kan zijn dat je huisdier dan lijdt aan een seizoensgebonden allergie (atopie). Bij Dier en Dokter kunnen we de juiste diagnose en behandeling bieden. 
  • Bossen en parken liggen alweer vol met eikels. Hoe mooi ook, eikels - en sommige paddenstoelen - zijn giftig voor honden. Vermoed je dat je hond een eikel of giftige paddenstoel heeft gegeten? Neem dan direct contact op met Dier en Dokter (24/7 bereikbaar) en probeer vooral niet je hond over te laten geven. De dierenarts kan direct de juiste instructies geven. Kijk verder bij de Spoed en EHBO
  • Maak je hond in het donker extra zichtbaar. De dagen worden korter en eind oktober gaat ook nog eens de wintertijd weer in. Bij het uitlaten van de hond ben je in het donker minder goed zichtbaar voor verkeer. Met een speciale, reflecterende of lichtgevende halsband wordt je hond ook ‘s avonds gezien. En kun je hem zelf ook beter in het oog houden.