Katvriendelijke praktijk

Dier en Dokter officieel erkend als Katvriendelijke praktijk (KVP)

Onze praktijk is nu ook officieel erkend als katvriendelijk. Dier en Dokter Mierlo staat als Cat friendly clinic silver geregistreerd bij het ISFM (international society for feline medicine). Voor kattenbezitters is dit het keurmerk dat onze wachtkamer, spreekkamer en opnameruimte katvriendelijk zijn ingericht en dat onze dierenartsen en assistentes extra aandacht hebben voor de speciale behandeling van katten.

Katten zijn bijzondere dieren: eigenzinnig en gevoelig. Voor veel katten – en hun eigenaren – is een bezoek aan de dierenarts behoorlijk stressvol. Een kat die uit zijn eigen omgeving wordt gehaald wil geen (vreemde) katten en honden zien. Bovendien zijn katten dan extra gevoelig voor geuren en geluiden. Onze kat vriendelijke praktijk (KVP) is zo ingericht dat de stress bij katten vermindert en een bezoek aan de dierenarts makkelijker wordt.

Veilig op verkenning

Een deel van onze wachtkamer is speciaal ingericht voor katten. Hier kunt u uw kat op een verhoging zetten, waar de kat zich het veiligste voelt. In de spreekkamer kan de kat eerst even op verkenning gaan als hij dat wil en er worden rustgevende feromonen verspreid.

Hart en oog voor uw kat

De speciale kattenopname heeft voldoende hokken om het verblijf van uw kat zo aangenaam mogelijk te maken: er is voor elke kat een zacht mandje en verstopplek en voldoende ruimte zodat het eten niet direct naast de kattenbak hoeft te staan. Onze dierenartsen en assistenten hebben hart en oog voor uw kat en proberen het verblijf met geduld en tact zo aangenaam mogelijk te maken.

‘Kattenvertegenwoordiger’ Ilvy Beun

Elke erkende KVP heeft een ‘kattenvertegenwoordiger’ die ervoor zorgt dat de katvriendelijke richtlijnen worden gevolgd. Bij Dier en Dokter is dat dierenarts Ilvy Beun.

Kijk voor meer informatie over het keurmerk op www.icatcare.org.