Heeft u een senior?

Senioren

Wist u dat katten en honden vanaf 7 jaar oud meer risico lopen op gezondheidsproblemen? Dat uw kat of hond ouder wordt, is aan de buitenkant vaak niet te zien. Maar ondertussen kunnen er wel gezondheidsproblemen spelen.

Wist u dat…

  • 1 op de 3 katten ouder dan 12 jaar chronische nierziekte heeft? Verschijnselen hiervan worden pas zichtbaar als driekwart van de nierfunctie verloren is.
  • 20% van de honden ouder dan 1 jaar en maar liefst 90% van de katten ouder dan 12 jaar gewrichtsproblemen heeft?

Hoe herkent u veroudering?

Uiterlijk verandert er meestal weinig, behalve dat de vachtconditie wat slechter kan worden en de vacht van honden wat grijzer kan worden. Wel kunt u verandering in gedrag merken:

  • De kat of hond is minder actief en slaapt meer.
  • Het gezichtsvermogen, gehoor en de reuk kunnen achteruit gaan.
  • Katten kunnen wat aanhankelijker worden.

Waarom is een Seniorencheck zinvol?

  • We kunnen vroegtijdig eventuele (onzichtbare) aandoeningen opsporen en behandelen. Zo kan de levensduur van uw huisdier worden verlengd en de kwaliteit van leven verhoogd.
  • Door de gewoontes en het gedrag van uw huisdier te bespreken, kunnen wij veel te weten komen over zijn gezondheid.
  • We kunnen een passende voeding adviseren die uw oudere kat of hond gezond en fit helpt te houden.

Ook ontvangt u tijdens deze dagen een gratis senior check, gratis urineonderzoek en 10% korting op senior bloedonderzoek*.
(*klanten die aangesloten zijn bij ons gezondheidsplan ontvangen 10% extra korting)

Urine meenemen

Maakt u een afspraak voor de Senior check, dan is het belangrijk dat u voor de gratis urinetest een klein beetje verse urine van uw huisdier meeneemt, liefst niet ouder dan twee uur. U kunt de urine van de hond opvangen in een plastic potje tijdens het uitlaten. Bij katten is het opvangen van urine vaak lastiger. We hebben hiervoor een speciaal setje met kattenbakkorrels die geen vocht opnemen. U kunt dan met een bijgeleverd spuitje de urine tussen de korrels opzuigen en in een potje doen. Ook kunt u uw kat met een volle blaas meenemen. Door op de blaas te drukken kunnen we dan eenvoudig wat urine verzamelen.

Meer informatie? Neem contact met ons op of maak een afspraak op een van onze senior middagen.