De beste zorg voor uw dier

De beste zorg voor uw dier

Onder ‘de beste zorg’ verstaan we bij Dier en Dokter ook zo compleet mogelijke zorg. Daarom werken we samen met artsen die uw dier ook acupunctuur, fysiotherapie en osteopathie kunnen geven.

Wies de Haan kan uw huisdier behandelen met acupunctuur en Chinese massage Tui-na. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn ziektebeelden waarbij verschijnselen als ontsteking, pijn, verlamming of stress een rol spelen. Niet alleen bewegingsklachten, maar ook problemen met immuniteit - zoals allergische huidaandoeningen of astma -, gedragsproblemen als angst en agressie, of ouderdomskwaaltjes als spierzwakte en incontinentie. Klik hier voor meer informatie.

Osteopathie is een veilige manuele behandelvorm die zich richt op functiestoornissen in de mobiliteit van gewrichten en weefsels. Bij honden is osteopathie zinvol bij bijvoorbeeld artrose. Ook bij verklevingen, terugkerende problemen met organen, zoals diarree, obstipatie, problemen met loopsheid en sommige gedragsproblemen kan osteopathie ondersteuning bieden. Wij werken samen met dierenarts en –osteopaat Aafke Wuite. Klik hier voor meer informatie. 

Fysiotherapeut Marcel Nijland helpt honden – en in mindere mate katten - met gerichte oefening, massage en het toedienen van 'fysische prikkels' bij hun herstel na bijvoorbeeld een operatie of bij aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zoals hernia's, spondylose en lumbo-sacrale instabilieit. Klik hier voor meer informatie.