Senior maanden bij Dier en Dokter

Maart en april zijn bij Dier en Dokter de maanden van het Oudere Dier. Oudere dieren krijgen extra aandacht, bijvoorbeeld met de gratis Senior Check inclusief een gratis urine-onderzoek, 10% korting op een bloedonderzoek, 10% korting op een bloeddrukmeting en korting op ons seniorvoer.

Bloedonderzoek - nu met 10% korting - kan in een vroeg stadium serieuze ouderdomskwalen opsporen, zoals suikerziekte, nierafwijkingen, schildklierproblemen en prostaatklachten. Gaat u over op seniorvoer voor uw dier, dan ontvangt u de eerste maand 50% korting op het voer.

Urine meenemen
Maakt u een afspraak voor de Senior check, dan is het belangrijk dat u voor de gratis urinetest een klein beetje verse urine van uw huisdier meeneemt, liefst niet ouder dan twee uur. U kunt de urine van de hond opvangen in een plastic potje tijdens het uitlaten. Bij katten is het opvangen van urine vaak lastiger. We hebben hiervoor een speciaal setje met kattenbakkorrels die geen vocht opnemen. U kunt dan met een bijgeleverd spuitje de urine tussen de korrels opzuigen en in een potje doen. Ook kunt u uw kat met een volle blaas meenemen. Door op de blaas te drukken kunnen we dan eenvoudig wat urine verzamelen.