Column maart 2016

Trots! 10 jaar Dier & Dokter

In 1999 begon ik als dierenarts in Zuid- Oost Brabant, in Someren om precies te zijn. En exact tien jaar geleden opende ik de eerste Dier en Dokter kliniek in Mierlo. Door de jaren heen is Dier en Dokter uitgegroeid van ‘alleen dokter Bas’ tot een gedreven team van vijf dierenartsen en negen paraveterinair assistentes en twee praktijken in Mierlo en Helmond.

Een goeie club, waar ik trots op ben. Niet alleen omdat we echt alle onderzoeksmogelijkheden en behandelingen onder ons eigen dak hebben en vrijwel nooit hoeven door te verwijzen. En ook niet alleen omdat we de lat voor ons zelf heel hoog leggen om echt de allerbeste dierengeneeskunde te leveren. Maar vooral omdat we de mensen en hun dieren echt centraal stellen.

Een aantal klanten kwam mee uit Someren, en ook in Mierlo en Helmond zijn er veel klanten van het eerste uur. Dieren die ik tien jaar geleden als puppy of kitten zag, zijn nu krasse – of iets minder krasse - senioren. Nog steeds komen ze hier in de praktijk. In al die jaren bouw je een hechte band op. Sommige dieren hebben veel meegemaakt op gezondheidsvlak, die ken je door en door. En dan komt er een moment dat zo’n puppy van toen nu hoogbejaard is - zeker bij honden - en we afscheid moeten nemen. Ik kan je zeggen, dan huil ik ook mee.

Tegelijk ben ik dankbaar voor het vertrouwen dat mensen in je hebben. Je kent de band tussen baas en dier en je hebt er ook zelf een band mee opgebouwd. Dan is het mooi dat je een dier zijn hele leven mag begeleiden.
En wat een voldoening geeft het als je een pup van negen maanden met ernstige knieklachten na een operatie weer ziet ronddartelen. Die hoop ik als we twintig jaar bestaan graag weer terug te zien voor een senior check!

Dank aan alle dieren en hun baasjes die we de afgelopen tien jaar mochten ontvangen en helpen. Voor jullie blijven we onze stinkende best doen en blijven we onszelf steeds verbeteren. Want dankzij jullie kunnen we dit verschrikkelijk mooie vak blijven uitoefenen!

 

handtekening-bas