Maak uw kat vindbaar

Jaarlijks lopen in Nederland duizenden huisdieren weg. Een groot deel daarvan, vooral katten, vindt de weg naar huis nooit meer terug. Voor dieren die niet zijn geïdentificeerd en niet in een databank zijn geregistreerd, is het helaas vrijwel onmogelijk de eigenaren te vinden. Met de elektronische chip en een goede registratie van uw gegevens is uw huisdier altijd te herkennen, want iedere chip heeft een eigen unieke code. 

Wat is een chip?
De chip bestaat uit een gesloten buisje met daarin een geheugenchip en een spoeltje dat als antenne fungeert. De chip is klein: de BackHome BioTec chip is slechts zo’n 10 mm lang en heeft een doorsnede van minder dan 2 mm! Het veilige en onbreekbare BioTec omhulsel zorgt ervoor dat de chip niet door het lichaam wordt afgestoten en met het weefsel vergroeit.

Een chip aflezen
De code van de chip kan met een apparaat (reader) worden afgelezen. De chip zelf doet niets; er zit geen batterij of andere energiebron in. Pas op het moment dat een afleesapparaat bij in de buurt van de chip komt, geeft het afleesapparaat een onschadelijk signaal af. De chip wordt actief en antwoordt via radiogolven met de identificatiecode van het betreffende dier.

Registratie
Nadat uw huisdier van een chip is voorzien moet het dier nog geregistreerd worden. Er bestaan diverse databanken. U kunt zelf de gegevens van uw huisdier invullen of aanpassen, bijvoorbeeld bij een verhuizing of wijziging van het telefoonnummer. De website stuurt ter bevestiging van registratie een bewijs van inschrijving dat u bij het vaccinatieboekje of Europees dierenpaspoort kunt bewaren.

Een gratis service voor eigenaren die kiezen voor een BackHome chip is de website www.backhomeclub.nl.

Een belangrijke website als het gaat om het terugvinden van elektronisch geïdentificeerde dieren is www.chipnummer.nl.

BELANGRIJK!
Laat bij ieder bezoek aan de dierenarts de chip controleren en kijk zelf of de registratie van uw huisdier in orde is op: www.chipnummer.nl