Katten

‘Honden hebben een baas, katten hebben personeel’, zo luidt het gezegde. Katten zijn onafhankelijk, speels, gezellig en lief. Met een heel eigen karakter. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw kat is een goede voeding en verzorging belangrijk. Net als inenten, ontvlooien en ontwormen. Dier en Dokter geeft u graag tips en advies voor uw kat.

Omdat katten zo zelfstandig zijn, gaan ze nog wel eens ‘de hort op’. Voorkom dat u uw kat kwijtraakt, doordat hij de weg naar huis niet meer kan vinden en laat hem chippen. Nog een tip: asiels zitten vol jonge katten. Wilt u een kat, ga daar dan eens kijken.  Heeft u al een of meer katten en wilt u er geen meer bij? Laat uw kat dan tijdig castreren.

Praktijk Mierlo: katvriendelijke praktijk
Een kat meenemen naar de dierenarts is niet de meest favoriete bezigheid van de meetse katten en hun eigenaar. Wij doen daarom met onze nieuwe katvriendelijke praktijk in Mierlo onze uiterste best om de ervaring voor uw kat en u zo positief mogelijk te maken. In Mierlo is een deel van de wachtkamer speciaal ingericht voor katten. In de wachtkamer kunt u het mandje op één van de verhogingen zetten, zodat de katten geen last hebben van eventueel hondengesnuffel. Ze kunnen vanaf veilige hoogte alles in de gaten houden. Ook bij de balie is een speciale verhoging geplaatst waar uw kat rustig kan wachten.

In de speciale spreekkamer waar de katten worden behandeld, creëeren we rust, onder meer door gebruik te maken Feliway in het stopcontact. Dit is een verstuiver met rustgevende feromonen die kalmerend werken bij katten. Ook hebben we in Mierlo een aparte kattenopname. 

Wij willen onze kattenwachtkamer graag nog wat aankleden, liefst met 'bekende gezichten'. Stuur daarom een foto van uw kat (liefst met naam van uw dier), dan krijgt die een mooi plaatsje in onze wachtkamer.

katvriendelijke-praktijk2