Gezondheidsprogramma's

Jonge honden

Puppy consult
Voor alle pups tot een half jaar oud. Een voedingsdeskundige geeft advies over de juiste voeding op maat. De assistente geeft uw pup een gratis check-up.

Junior care
Voor puppy’s van ongeveer zeven maanden hebben we een Junior Check-up. We kijken dan naar gedrag, gewicht, snelheid van eten, gewrichten, gebit, enzovoort. Daarmee voorkomen we dat op het oog onschuldige probleempjes kunnen uitgroeien tot serieuzere kwalen. Zo verloopt het wisselen van de hoektanden niet altijd even soepel. Wordt een kwaal of kwaaltje gevonden, dan kan direct in een vroegtijdig stadium behandeling plaatsvinden. Is uw hond kerngezond, dan geven we u tips om dat zo te houden.

Oudere honden

Vanaf gemiddeld het zevende levensjaar begint het verouderingsproces van uw hond. Wanner uw hond een ‘senior‘ wordt, hangt mede af van ras en gewicht. Het belang van preventieve gezondheidszorg wordt dan steeds groter. Het Senior Care programma is speciaal ontwikkeld voor honden vanaf zeven jaar. Senior Care is belangrijk om eventuele gezondheidsrisico’s tijdig aan het licht te brengen, zodat leeftijdsgebonden kwaaltjes niet uitgroeien tot serieuzere kwalen. Bij Dier en Dokter hebben we ook ervaring met de dementerende hond.

Senior consult
De gratis senior check-up bestaat onder meer uit een uitgebreid lichamelijk onderzoek op het gebied van het bewegingsstelsel, hart, longen, lever en nieren. Ook de ogen, oren en huid krijgen extra aandacht. Een urineonderzoek maakt deel uit van de gratis check-up. Aan de hand van de resultaten stellen we bij Dier en Dokter een behandelplan op om u zo lang mogelijk van uw hond te laten genieten.

Mobility check

Gratis check-up en advies over gew(r)ichtsproblemen bij uw hond, inclusief voedingsadvies op maat

Slimfitprogramma

Wij begeleiden u graag met het verantwoord afvallen van uw huisdier via ons Slimfit programma. Bij de eerste afspraak stellen we het streefgewicht vast en geven aan hoeveel uw dier mag eten. Vervolgens maken we iedere twee tot vier weken een afspraak om het gewicht te controleren en bespreken we met u het resultaat. Ook geven wij dan handige tips die u helpen bij het afvallen van uw huisdier.

Het Slimfit-programma is geheel gratis – behalve natuurlijk de eventueel benodigde dieetbrokken.

U kunt het dieet combineren met aquatraining, een zeer effectieve manier om extra gewicht te verliezen. De hond loopt dan op een loopband in een waterbak. De loopband kunnen we instellen op diverse snelheden. Op deze manier verbrandt de hond vetweefsel en wordt spierweefsel opgebouwd.