Orthopedie


Orthopedie richt zich op de behandeling van functiestoornissen en misvormingen door afwijkingen aan skelet en spieren. Van gebroken ledematen tot groeistoornissen, gescheurde kruisbanden, patellaluxatie, bekkenkanteling, TTA en andere veel voorkomende aandoeningen bij honden.

Behandelingen
Veel orthopedische aandoeningen zijn op verschillende manieren te behandelen. Bij Dier en Dokter bespreken we vooraf uitgebreid de voor- en nadelen van de behandelingen met u, zodat u de voor uw dier beste keuze kunt maken. Ook ontvangt u vóór de ingreep een richtprijs.
Na een orthopedische operatie heeft Dier en Dokter ook alles in huis voor een voorspoedig herstel van uw dier, zoals hydrotherapie.

Doorverwijzingen
Dierenarts Bas ten Bruggen Cate heeft zich toegelegd op orthopedie bij met name honden. Dierenartsen die zelf geen orthopedische operaties uitvoeren, verwijzen regelmatig naar hem door, voor onderzoeken en ingrepen. De nazorg blijft in handen van de doorverwijzende arts.

Preventie
Om leeftijdsgebonden kwaaltjes aan het licht te brengen voordat ze kunnen uitgroeien tot serieuze klachten, biedt Dier en Dokter een gratis Mobility Check.